ΓΛΩΣΣΑΡΙ

T
tikka kebab (τίκκα κεμπάπ)

μικρά κομμάτια αρνιού, κοτόπουλου, συκωτιού ή θαλασσινών. Πριν ψηθούν, έχουν μαριναριστεί σε πικάντική σάλτσα γιαουρτιού με τζίντερ.

tzimmes με ψάρι gefilte

παραδοσιακό φαγητό του Εβραϊκού Πάσχα. Είναι ένα είδος γιαχνί από ποταμίσιο ψάρι (geflite), με πολλά καρότα. Ζυμώνεται σε μπαλάκια και σερβίρεται με horse-radish

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Πίτσα με ζύμη κουρού

Υλικά: Για τη ζύμη: Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 350 γρ. νερό 350 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 3-4 αυγά Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα) Hot (ή Mild για όσους δεν...

PHILADELPHIA

Τυραμισού

Υλικά: 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά 250 - 300 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 συσκευασία τυρί φιλαδέλφεια 2 βανίλιες 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 2 κ.σ. νες καφέ 1 κ.σ. κονιάκ κακάο Εκτέλεση:...