ΓΛΩΣΣΑΡΙ
πικάντικη σαλάτα με γιαούρτι. Επίσης, περιέχει ψιλοκομμένα ωμά λαχανικά (αγγούρι ή ντομάτα με μέντα) ή μαγειρεμένα (μελιτζάνες, μπάμιες, σπανάκι).
κινέζικη μάρκα νούντλς, αρκετά δημοφιλή στην Ιαπωνία. Σερβίρονται μόνο ζεστά, σε μπωλ σαν σούπα. Είναι λεπτότερα από τα udon νούντλς
Χριστουγεννιάτικο φαγητό από την Ανατολική Νορβηγία
Λεπτά ζυμαρικά από ρυζάλευρο
ορεκτικό από συκωτάκια πουλιών τυλιγμένα σε μπέηκον
Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....
Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...