ΓΛΩΣΣΑΡΙ
λεπτές, τηγανητές πίτες σαν τσιπς που σερβίρονται με πικάντικες σάλτσες
ψωμί από αλεύρι ολικής αλέσεως και ενισχυμένο με λίπος και αλάτι. Το διπλώνουν σε σχήμα τριγώνου και το γεμίζουν με χόρτα, μπαχαρικά, μαγειρεμένα λαχανικά ή κρέας. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι πλασμένα και μαζί με τη ζύμη.
ιταλικό τυρί, το όνομά του προκύπτει από τις δύο περιοχές που το διεκδικούν: την Πάρμα και τη Ρέτζο Εμίλια
πάρα πολυ γλυκιά σάλτσα κρασιού
ινδικό πιλάφι. Σερβίρεται σαν συμπλήρωμα στο φαγητό (βρασμένο ρύζι basmatti αρωματισμένο και χρωματισμένο με σαφράν) είτε σαν κύριο πιάτο (με λαχανικά και κρέας).
κοκτέιλ με άσπρο ρούμι, χυμό ανανά, καρύδας και άσπρη κρέμα. Το όνομα του δεν σημαίνει μπουγάδα από ανανά (όπως πολλοί πιστεύουν). Το colada προέρχεται απο το colar/colador και σημαίνει: περασμένο από το τρυπητό. Ίσως λοιπόν να στραγγίζανε τον ανανά και να παίρναν το ζουμί του ή ποιός ξέρει τι. [Dr Kotsanologos vs. hero]
Ένα είδος μέντας
ινδική κουζίνα. Τραγανιστές, λεπτές βάφλες από αλεύρι φακής και σόδα. Γίνονται ψητές ή τηγανητές και σερβίρονται αρωματισμένες με μπαχαρικά.
Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...
Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...
Πίτσα με ζύμη κουρού
Υλικά: Για τη ζύμη: Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 350 γρ. νερό 350 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 3-4 αυγά Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα) Hot (ή Mild για όσους δεν...